Projekt

A Tudásklaszter Nonprofit Kft. pályázati támogatást nyert a GINOP 5.1.7-17-2019-00192 azonosítószámmal, a Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése című pályázati felhívás keretében.

Kedvezményezett neve: Tudásklaszter Társadalom- és Vidékfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt megnevezése: REMODEL Stúdió fejlesztése
Projekt azonosító száma: GINOP 5.1.7-17-2019-00192
Projekt helyszíne: Szeged
Támogatás összege: 41 121 033 Ft
Projekt összköltsége: 41 744 511 Ft
Támogatás aránya: 90 %
Megvalósítás kezdete: 2020. 01. 01.
Megvalósítás vége: 2021. 01. 01.

Szervezetünk elsődleges célja a cél szerinti tevékenységének folytatása pályázati támogatásoktól független módon is. Hétköznapi igényből támadt az ötlet a használt bútorok felújítására. Közösségi terünk berendezéséhez kerestünk ilyen jellegű darabokat, de rá kellett jönnünk, hogy külön bútorasztalos és kárpitos szakemberek megbízása, a szükséges anyagok beszerzése sokkal költségesebb és hosszabb, mintha új darabokat vásárolnánk. Ekkor jobban körbejártuk a piacot, a meglévő szolgáltatókat és rá kellett jönnünk, hogy ez egy olyan terület, ahol a régi mesterek már befejezték az „ipart”, az új, jó minőségben dolgozó szakemberek pedig már vagy külföldön dolgoznak, vagy páran feketén, munka mellett végzik a tevékenységet. A foglalkoztatáspolitika területén tevékenykedő szervezetként elsődleges célunk a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatásának elősegítése, így a tevékenység típusából adódóan a fiatal pályakezdők voltak a leginkább kézenfekvő választás. A tevékenység társadalmi-közösségi hasznosságához a régi, kidobásra szánt bútorok felújítása is nagyban kapcsolódik, az újrahasznosítással csökkentjük a keletkező hulladék mennyiségét is.

Konkrét céljaink: 

Z

A szervezet bútorfelújítási kapacitásának bővítése 5 fővel.

Z

A REMODEL Stúdió gazdaságilag eredményes működése, ezáltal a Tudásklaszter NKft. támogatásoktól független működésének biztosítása, a közhasznú, cél szerinti tevékenység elvégzéséhez szükséges bevételek biztosítása.

Z

Munkahelyteremtés és munkatapasztalat-szerzés alacsony iskolai végzettségű, hátrányos helyzetű munkanélküliek számára.

Z

A szakmaszerzés népszerűsítése.

Z

A már használaton kívüli, lomtalanítás veszélyének kitett bútorok mennyiségének csökkentése, tavaszi lomtalanítások során min. 50 db kárpitos ülőbútor beszerzése, ezáltal minimum 500 kg hulladékkal csökken a kommunális hulladék mennyisége Szegeden.

Darabjaink megvásárolhatóak Törökbálinton, a MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpontban, a Viktor Gallery-vel közös kiállítótérben.

Kiállítóterem

MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont
Törökbálint, Tópark utca 1. II/227.
Nyitva tartás: minden héten pénteken 11 és 18 óra között
(Ettől eltérően időpontegyeztetést követően lehetséges.)